Recept: Galette met courgette
en ricotta
0 Bewertungen
- 35-40 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 250 g ricotta
- 100 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 citroen (liefs biologisch), rasp de schil
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el verse tijm, fijngehakt
- Cayennepeper, gemalen
- Zout, gemalen
- 1 kleine courgette, in dunne plakjes gesneden
- 2 el Parmezaans kaas, geraspt voor de garnering
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
- een beetje olijfolie
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/ onderwarmte en het deeg volgens de instructies op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Meng de ricotta, parmezaan, citroen, knoflook en tijm. Breng op smaak met zout en een snufje cayennepeper.
-
Stap 3
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat en smeer het mengsel over het deeg. Laat een rand van ongeveer 3 cm vrij. Beleg het mengsel dakpansgewijs met de courgette.
-
Stap 4
Vouw de deegrand over de courgette. Bestrijk de rand met het ei en bestrooi het deeg met Parmezaanse kaas.
-
Stap 5
De galette onderin de oven in 35 - 40 min. goudbruin bakken. Besprenkel de galette met olijfolie vlak voor het serveren.
Tip
Je kunt het ricotta-mengsel ook op smaak brengen met gedroogde tomaten en gehakte olijven.