Recept: Franse Tomaat Tarte Tatin
Geniet van de zomer met deze huisgemaakte tomaten Tarte Tatin. Proef de volle smaak van tomaat en de smaak van verse kruiden op een bodem van knapperig bladerdeeg.
- 25 - 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor Franse Tomaat Tarte Tartin:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 3 el suiker
- 3 el witte balsamico azijn
- 400 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
- 2 takjes rozemarijn en tijm
- 4 takjes verse dragon als garnering (alternatief basilicum)
- Gemalen zout en peper
- 1 ovenvaste, gecoate pan ø22-24 cm (Handvat moet hittebestendig zijn!)
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Verwarm een ovenbestendige, gecoate pan op het fornuis. Voeg suiker en azijn toe en laat 5 minuten zachtjes koken, om lichte karamel te maken.
-
Stap 3
Voeg cherrytomaatjes, rozemarijn en tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Rol het deeg uit en leg het losjes over de tomaten, snijd het overstekende deeg langs de pan af en leg in gelijkmatige stukken op het deeg. Prik het deeg meerdere keren door met een vork.
-
Stap 4
Zet de pan op het middelste rooster in de over en bak de tarte tartin in 25 – 30 minuten goudbruin.
-
Stap 5
Leg na het bakken voorzichtig op een bord en garneer met dragon. Serveer direct zodat het bladerdeeg niet zompig wordt.
In plaats van de tomaten kun je ook 500 g gehakte paprika gebruiken!