Frambozentaart met mascarpone
5 Bewertungen
- 40 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 taart:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 450 g mascarpone
- 3 eieren
- 100 ml melk
- 3 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el maizena
- 1/2 citroen, sap uitgeperst, schil geraspt
- 125 g frambozen, gepureerd
- Een beetje olie voor het invetten
- ca. 8 frambozen om te decoreren
- Wat verse munt om te decoreren
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Mascarpone, eieren, melk, suiker, vanillesuiker, maïzena en citroen mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken.
-
Stap 4
Mascarponemengsel in de vorm gieten. De frambozenpuree met een lepel over het mengsel verdelen en met de lepel een patroon in het mengsel maken.
-
Stap 5
Taart onderin de oven in ca. 40 min. goudbruin bakken. Na het bakken de verse frambozen en munt over de taart verdelen.