Frambozentaart met mascarpone - Tante Fanny

Frambozentaart met mascarpone

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.8 / 5
5 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 40 min.
  • 180° C
  • 160° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 taart:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 450 g mascarpone
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 3 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el maizena
  • 1/2 citroen, sap uitgeperst, schil geraspt
  • 125 g frambozen, gepureerd
  • Een beetje olie voor het invetten
  • ca. 8 frambozen om te decoreren
  • Wat verse munt om te decoreren

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Mascarpone, eieren, melk, suiker, vanillesuiker, maïzena en citroen mengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken.

  4. Stap 4

    Mascarponemengsel in de vorm gieten. De frambozenpuree met een lepel over het mengsel verdelen en met de lepel een patroon in het mengsel maken.

  5. Stap 5

    Taart onderin de oven in ca. 40 min. goudbruin bakken. Na het bakken de verse frambozen en munt over de taart verdelen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.