Recept: Flammkuchen met cantharellen

Recept: flammkuchen met cantharellen

en spek
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 g crème fraîche
  • 1/2 prei, in ringen gesneden
  • 300 g cantharellen, gehalveerd
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • kleine rode ui, gepeld, in fijne ringen gesneden
  • 80 g Gruyere of Emmentaler, geraspt
  • Hazelnoten naar eigen smaak, gehakt
  • Zout en peper gemalen
Flammkuchen met grillpaprika - Tante Fanny

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Prei en cantharellen op middelhoog vuur ca. 5 min. in een pan verwarmen en met zout en peper op smaak brengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen. Crème fraîche verdelen, tot er 1 cm van de rand rondom vrijblijft.

  4. Stap 4

    Met kaas bestrooien en daarover de ui, cantharellenmengsel en spek verdelen.

  5. Stap 5

    De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken. Na het bakken met kruiden bestrooien.

  6. Stap 6

    Voor het serveren met hazelnoten bestrooien.

Tip

Heel lekker smaakt het om wat van de olie van de gerilde paprika’s over de flammkuchen te druppelen, na het bakken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.