Recept: flammkuchen met cantharellen
en spek
0 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 g crème fraîche
- 1/2 prei, in ringen gesneden
- 300 g cantharellen, gehalveerd
- 5 plakjes ontbijtspek
- kleine rode ui, gepeld, in fijne ringen gesneden
- 80 g Gruyere of Emmentaler, geraspt
- Hazelnoten naar eigen smaak, gehakt
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Prei en cantharellen op middelhoog vuur ca. 5 min. in een pan verwarmen en met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen. Crème fraîche verdelen, tot er 1 cm van de rand rondom vrijblijft.
-
Stap 4
Met kaas bestrooien en daarover de ui, cantharellenmengsel en spek verdelen.
-
Stap 5
De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken. Na het bakken met kruiden bestrooien.
-
Stap 6
Voor het serveren met hazelnoten bestrooien.
Tip
Heel lekker smaakt het om wat van de olie van de gerilde paprika’s over de flammkuchen te druppelen, na het bakken.