Recept: knapperige flammkuchenringen
3 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 100 g crème fraîche
- 80 g spekblokjes, gerookt
- 1/2 bosje peterselie, gehakt
- 1 el maanzaad
- 1 el sesamzaad
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen met crème fraîche bestrijken en beleggen met spek en bieslook.
-
Stap 3
Deeg vanuit het midden als een boek dubbelvouwen, met water besprenkelen, en de bovenkant bestrooien met maanzaad en sesamzaad.
-
Stap 4
Het deeg in 2 cm brede stroken snijden. De deegstroken twisten en als een circel vormen. De uiteinden goed vastdrukken.
-
Stap 5
De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken.
Tip
Tip: in plaats van ringen kun je ook stengels ervan maken. Lekker als fingerfood.