Recept: Flammkuchen vijgen, geitenkaas en rode ui
2 Bewertungen
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Bron: The little cherry tree
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 ml crème fraîche
- 3 vijgen, in kwarten gesneden
- 1/2 rode ui, in dunne halve ringen
- 120 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 10 g walnoten, grof gehakt en licht geroosterd
- 1 el honing
- zout en peper naar smaak
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Rol het deeg uit en plaats het met het bakpapier op een bakplaat.
-
Stap 2
Smeer het deeg in met de crème fraîche. Verdeel vervolgens de vijgen, rode ui en de geitenkaas erover.
-
Stap 3
Bestrooi de flammkuchen met 3/4 van de tijm en walnoten.
-
Stap 4
Bak de flammkuchen in de oven gedurende 15 min. goudbruin. Bestrooi na het bakken de flammkuchen met de rest van de tijm en walnoten en besprenkel met honing. Voeg zout en peper toe naar smaak en serveer.