Flammkuchen tosti caprese
Flammkuchen in de contactgrill verandert in een flammkuchen tosti. De tosti heeft een heerlijke vulling van pesto, mozzarella en tomaten. Plan je lunchafspraak maar thuis in, want hier hoef je de deur niet voor uit.
- 8-16 min
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 2 tosti's
- 1 rol rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- een beetje groene pesto
- 1 tomaat, in plakjes gesneden
- 1 bolletje mozzarella in plakjes gesneden
- een beetje olijfolie om in te vetten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast. Rol het deeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat en snijd het in de breedte door.
-
Stap 2
Bestrijk het midden van elk deegstuk met pesto en laat rondom een rand van ca. 5 cm vrij. Leg de tomaten en mozzarella er op en vouw het deeg als een boek samen. Druk het aan de randen stevig aan.
-
Stap 3
Verhit een contactgrill of grillpan en bestrijk met een beetje olie. Bak de tosti’s om en om op een hoge temperatuur tot ze goudbruin zijn. Baktijd in de contactgrill ongeveer 8-10 minuten, in de pan aan elke kant ongeveer 6-8 minuten (totaal: 12-16 minuten).