Flammkuchen met peren
en veenbessenjam
1 Bewertung
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 2 - 3 peren, geschild, in 12 partjes gesneden
- 150 g kwark
- 2 el sap van een 1/2 citroen
- 2 eieren
- 2 el kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 20 g veenbessenjam
- 10 g geschaafde amandelen, geroosterd
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
-
Stap 3
Besprenkel de peren met citroensap. Karameliseer 2 el suiker in een droge hete pan. Haal de pan van het vuur en roer de peer er voorzichtig doorheen.
-
Stap 4
Meng de kwark, eieren, vanillesuiker en 2 el suiker.
-
Stap 5
Kwarkmengsel tot aan de rand van het deeg bestrijken. Met de afgekoelde peer gelijkmatig beleggen.
-
Stap 6
Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.
-
Stap 7
Voor het serveren met de veenbessenjam en amandel garneren. Deze flammkuchen kunnen warm of koud geserveerd worden.