Recept: flammkuchen met paprika en knapperige bacon
Iedereen houdt van deze flammkuchen. De combinatie van knapperige bacon en paprika zorgt voor een echte traktatie. Snel geserveerd, het maakt familie en vrienden in een mum van tijd blij.
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza & flammkuchen party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste flammkuchen op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- ca. 15-20 min.
- 220° C
- 220° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Ingrediënten voor 1 flammkuchen met paprika:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g zure room
- 5 kleurrijke snackpaprika's, in ringen gesneden
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
- 6 plakjes spek of bacon
- verse peper, gemalen
- verse kruiden om te bestrooien (vb. peterselie, bieslook,...)
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de zure room bestrijken. Rondom 1 cm. tot de rand vrij laten.
-
Stap 3
Paprika, ui en plakjes spek over de flammkuchen verdelen. Breng op smaak met peper.
-
Stap 4
De Flammkuchen onderin de oven in 15 – 20 minuten goudbruin afbakken. Na het bakken met verse kruiden bestrooien.
Kaasliefhebbers kunnen voor het bakken wat geraspte mozzarella over de flammkuchen strooien.