Flammkuchen met oreokoekjes
en karamel
0 Bewertungen
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 5 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 160 g kwark
- 80 g zure room
- 12 Oreokoekjes, grof gehakt
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 el poedersuiker
- Een beetje karamelsaus (gekocht of zelf gemaakt)
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
-
Stap 3
Meng de kwark, zure room, vanillesuiker en poedersuiker tot een crème en smeer het deeg tot aan de rand hiermee in. Bestrooi met de Oreokoekjes.
-
Stap 4
Onderin de oven in 15 min. knapperig bakken
-
Stap 5
Voor het serveren met karamelsaus bedruipen.
Tip
Tip: de karamelsaus kunt u makkelijk zelf maken. Verwarm 3 el melk met 100 g zachte karamel. Roer dit door tot de karamel is gesmolten. Laat afkoelen voor het bedruipen van de Flammkuchen.