Recept: flammkuchen met ham, rucola en heks’nkaas
- ca. 14 min.
Ingrediënten voor 1 flammkuchen met ham, rucola en heks’nkaas:
- 1 rol vers flammkuchendeeg Tante Fanny
- 3 el heks'nkaas
- 8 plakjes achterham
- rucola
- semolina of rijstbloem om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de BBQ op 240 graden of de pizzaoven tot 400 graden. Rol het deeg uit op je werkblad en halveer het.
-
Stap 2
Bestrooi je je plank / pizzaschep met semolina of rijstbloem en leg hier een stuk flammkuchendeeg (zonder bakpapier) op.
-
Stap 3
Smeer het deeg in met de Heks'nkaas en beleg met ham. Schuif de flammkuchen vanaf de plank of pizzaschep op de BBQ of in de houtoven.
-
Stap 4
Bak de flammkuchen in de houtoven in ongeveer 4 minuten goudbruin (let op, dit kan ook sneller zijn) en op de BBQ in ongeveer 8 minuten.
-
Stap 5
Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel de rucola erover. Serveer direct.
wanneer je de flammkuchen met ham, rucola en heks’nkaas in de normale oven wilt bereiden, rol je het deeg met bakpapier direct uit op de bakplaat. De oventemperatuur staat op de verpakking aangegeven.