Recept: flammkuchen met ham en ui
10 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 5 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g crème fraîche
- 90 g ham, in kleine blokjes gesneden
- 1 middelgrote ui, in ringen gesneden
- Peper, gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 ° C boven/-onderwarmte, het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen. Crème fraîche verdelen, zodat er 1 cm van de rand rondom vrijblijft.
-
Stap 3
Met ui en ham gelijkmatig verdelen.
-
Stap 4
Bak onderin in de oven gedurende 15 - 20 min. krokant af. Na het bakken met peper op smaak brengen.
Tip
Voor de pikante variant voeg je nog wat gehakte knoflook, geraspte kaas en een snufje cayennepeper toe.