Recept: flammkuchen met gegrilde paprika
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza & flammkuchen party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste flammkuchen op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g crème fraîche
- 1 glazen pot gegrilde paprika (280 g.), uitgelekt, in reepjes gesneden
- 1 bosje gemengde kruiden, fijngesneden (bv. peterselie, basilicum)
- Peper, gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen. Crème fraîche verdelen, zodat er 1 cm van de rand rondom vrijblijft.
-
Stap 3
Paprika over de flammkuchen verdelen en met peper kruiden.
-
Stap 4
De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken. Na het bakken met kruiden bestrooien.
Het smaakt heel lekker om wat van de olie van de gegrilde paprika’s na het bakken over de flammkuchen te druppelen.