Flammkuchen met geitenkaas Tante Fanny

Flammkuchen met geitenkaas

hazelnoten en honing
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
8 Bewertungen
vegetarisch recept

Flammkuchen met geitenkaas is een twist op de traditionele Flammkuchen. Met de zachte smaak van geitenkaas gecombineerd met verse kruiden en een knapperige bodem is dit gerecht perfect voor een lichte maaltijd of als borrelhapje. Dankzij Tante Fanny’s vers Flammkuchendeeg is dit gerecht eenvoudig en snel te bereiden. Hier is hoe je het doet:

 

  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 5 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 g crème fraîche
  • 140 g geiten Camembert, in dunne plakjes gesneden
  • ½ kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 25 g hazelnoten, grof gehakt
  • 1 - 2 el honing

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.

  3. Stap 3

    Crème fraîche tot aan de rand van het deeg bestrijken.

  4. Stap 4

    Met ui en kaas gelijkmatig beleggen en met de noten bestrooien.

  5. Stap 5

    Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.

  6. Stap 6

    Voor het serveren met honing bedruipen.

Tip

Tip: er kunnen ook andere kaassoorten en noten worden gebruikt.

Flammkuchen met geitenkaas klaarmaken op de BBQ

Het bereiden van Flammkuchen met geitenkaas op de barbecue is een ideale manier om van het zomerseizoen te genieten. Door het gebruik van een pizzasteen op de barbecue krijgt de Flammkuchen een heerlijk knapperige bodem en de welbekende rooksmaak. Nodig vrienden en familie uit voor een ontspannen avondje buiten koken. Terwijl de Flammkuchen op de barbecue ligt, kunnen jullie genieten van een drankje en de warme zomerlucht. Buiten koken maakt het bereiden van dit heerlijke gerecht extra leuk en creëert mooie herinneringen. Dus zet de barbecue aan, verzamel je dierbaren en geniet van een culinaire avond in de buitenlucht!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.