Flammkuchen met geitenkaas
Flammkuchen met geitenkaas is een twist op de traditionele Flammkuchen. Met de zachte smaak van geitenkaas gecombineerd met verse kruiden en een knapperige bodem is dit gerecht perfect voor een lichte maaltijd of als borrelhapje. Dankzij Tante Fanny’s vers Flammkuchendeeg is dit gerecht eenvoudig en snel te bereiden. Hier is hoe je het doet:
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 5 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 g crème fraîche
- 140 g geiten Camembert, in dunne plakjes gesneden
- ½ kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
- 25 g hazelnoten, grof gehakt
- 1 - 2 el honing
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
-
Stap 3
Crème fraîche tot aan de rand van het deeg bestrijken.
-
Stap 4
Met ui en kaas gelijkmatig beleggen en met de noten bestrooien.
-
Stap 5
Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.
-
Stap 6
Voor het serveren met honing bedruipen.
Tip: er kunnen ook andere kaassoorten en noten worden gebruikt.