Recept: flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn
- ca. 50 min + 1 uur wachttijd
Ingrediënten voor flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn:
- 1 rol Tante Fanny flammkuchendeeg
- 100 g mascarpone
- 1 el truffelolie
- 1 ti truffeltapenade
- 100 g pecorino geraspt
- zout en peper
- 100 g champignons dun geschaafd
- 2 el Olijfolie
- handvol peterselieblaadjes
Bereidingswijze
-
Stap 1
Meng de chili-olie met het citroensap, de honing en wat zout en peper. Meng de kip erdoorheen en laat ca. 1 uur marineren. Verwarm een gesloten barbecue voor met een grillrooster erin.
-
Stap 2
Rijg de kip eventueel aan een spies, afhankelijk van hoe groot de stukken zijn . Gril de kip in ca. 20 minuten gaar op het grillrooster in de barbecue. Neem de kip van de barbecue en laat afkoelen. Leg een pizzasteen in de barbecue en laat de temperatuur oplopen tot ca. 200°c.
-
Stap 3
Rol het flammkuchendeeg uit, maar laat het op het bakpapier liggen. Knip de randen van het bakpapier weg zodat ze niet verbranden in de barbecue. Roer de crème fraiche los en meng er 3 el barbecuesaus doorheen. Bestrijk het deeg ermee. Verdeel de ui en het komijnzaad over het deeg. Schuif de flammkuchen met het bakpapier op de hete steen en sluit de barbecue weer. Bak de flammkuchen in 7-8 minuten gaar. Hak de kip grof.
-
Stap 4
Schuif de flammkuchen op een snijplank en beleg met de kip. Verdeel de flammkuchen in stukken. Druppel er naar smaak nog wat barbecuesaus over.
Flammkuchen kun je makkelijk in porties verdelen met een keukenschaar.