Recept: flammkuchen met bbq saus en rauwe ham
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza & flammkuchen party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste flammkuchen op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- ca. 5-6 min.
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 1 flammkuchen met bbq saus en rauwe ham:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 3 el crème fraîche
- Original bbq sauce Saus.Guru
- rucola
- Cecina de leon
- Olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
-
Stap 1
Breng de Big Green Egg met conveggtor en pizzasteen naar de 250 graden en verwarm deze combinatie minimaal 20 minuten voor.
-
Stap 2
Tip: verdeel het flammkuchendeeg in twee stukken en bak na elkaar een helft van de pizza. Vergeet niet ook de ingrediënten te verdelen.
-
Stap 3
Strooi wat semola op je pizzaschep en leg de flammkuchendeeg zonder bakpapier erop en smeer deze in met crème fraîche en bbq saus. Schep het deeg op de pizzasteen en sluit de deksel.
-
Stap 4
Bak de flammkuchen binnen 5 tot 6 minuten goudbruin af tot de bodem mooi krokant is.
-
Stap 5
Schep de flammkuchen met de pizzaschep van de pizzasteen en beleg hem met Cecina de leon en rucola en sprenkel er wat olijfolie overheen.
-
Stap 6
Snijd in 6 gelijke punten en serveer direct.