Flammkuchen met aardappel
en rode ui
2 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220⁰ C
- 200⁰ C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 100 - 150 g aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 125 g zure room
- 1/2 rode ui, geschild en in ringen gesneden
- Zout en peper gemalen
- Wat verse marjolein, ter garnering
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
-
Stap 3
Zure room tot aan de rand van het deeg bestrijken.
-
Stap 4
Met aardappel en rode ui gelijkmatig beleggen en met peper en zout bestrooien.
-
Stap 5
Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.
-
Stap 6
Voor het serveren met marjolein garneren.
Tip
Tip: de rode ui kan ook vervangen worden door prei en lente-uitjes.