Flammkuchen kwartet
0 Bewertungen
- ca. 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 g crème fraîche
- Zout en peper gemalen
- 350 g druiven, ontpit en gehalveerd
- Een aantal walnoten, gehalveerd
- Honing naar smaak
- 200 g Hokkaidopompoen (eko pompoen), in kleine blokjes gesneden
- 8 plakjes gedroogde ham
- 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
- ½ lenteui in ringen gesneden
- 8 plakjes gedroogde ham
- 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 2 el hazelnoten, grof gehakt
- 2 el pesto naar keuze en deze mengen met de crème fraîche
- Een beetje parmezaanse kaas
- 30 groene olijven zonder pit
- 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
- Wat oregano en Marjolein gehakt
- Rucola, ter garnering
Flammkuchen met druiven & noten
Flammkuchen met pompoen & mozzarella:
Flammkuchen met pesto & ham
Flammkuchen met tomaat & olijven
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen en snijd deze in vier gelijkmatige rechthoeken. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
-
Stap 3
Crème fraîche tot aan de rand van het deeg bestrijken en het deeg met de ingrediënten beleggen.
-
Stap 4
Met zout en peper op smaak brengen (behalve bij de druivenvariant) en onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.
Tip
Tip met verstand: naar beschikbaarheid met pikante groenten, of zoet met seizoen fruit beleggen. Voor de basis kan ook met tomatensaus, pesto of een verse kaas gevarieerd worden.