Flammkuchen met gerookte zalm
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza & flammkuchen party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste flammkuchen met gerookte zalm op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- ca. 15 min.
- 220⁰ C
- 200⁰ C
- ca. 5 min.
Ingrediënten voor 1 Flammkuchen met zalm
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 g crème fraîche
- 200 g gerookte zalm in plakken
- 1 - 2 el geraspte mierikswortel, ter garnering
- Zout en peper gemalen
- Rucola, ter garnering
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
-
Stap 3
Meng de crème fraîche met wat zout en peper en bestrijk tot aan de rand van het deeg.
-
Stap 4
Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.
-
Stap 5
De warme Flammkuchen met zalm, mierikswortel en rucola beleggen.
Tip: varieer met verschillende gerookte vis en vervang de flammkuchen met gerookte zalm voor gerookte forel, ingelegde jonge harig of heilbot.