Flammkuchen
met kleurrijke tomaten
3 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220⁰ C
- 200⁰ C
- ca. 7 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 g crème fraîche
- 300 g kleurrijke tomaten, in plakjes gesneden
- 2 el Olijfolie
- Een paar basilicumblaadjes om te bestrooien
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
-
Stap 3
Crème fraîche tot aan de rand van het deeg bestrijken. Gelijkmatig met de tomaten beleggen.
-
Stap 4
Onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken.
-
Stap 5
Voor het serveren met olijfolie bedruipen en met basilicumblaadjes garneren. Met zout en peper kruiden.
Tip
Tip: in plaats van tomaat kunt je ook andere kleurrijke groenten gebruiken, zoals rode of gele paprika en groene courgette.