Filodeeg plaattaart met prei, ham en kaas
3 Bewertungen
- ca. 30 min.
- 180° C
- 170° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 plaattaart
- 1 pakje Tante Fanny Filo-& Strudeldeeg 120 g
- 1 prei in plakjes gesneden
- 200 g hamreepjes
- 50 g geraspte kaas
- 100 g cherrytomaatjes gehalveerd
- 125 g crème fraîche
- 3 eidooiers
- Zout en peper gemalen
- Een beetje boter om te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
De prei in heet water blancheren (beetgaar koken).
-
Stap 3
Crème fraîche met eidooiers en kaas mengen en op smaak brengen met peper en zout.
-
Stap 4
De deegvellen 1 voor 1 met gesmolten boter insmeren en in een met bakpapier belegd bakblik (rechthoekig) leggen.
-
Stap 5
Ham, prei en tomaatjes over het deeg verdelen en met het crème fraîche- mengsel overgieten. Het overhangende deeg over de vulling heen slaan.
-
Stap 6
Bak de plaattaart in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.