Filodeeg hapjes met geitenkaas en tomaat
met ham en kaas
0 Bewertungen
- ca. 20 min.
- 180° C
- 170° C
- 10 - 15 min.
Ingrediënten Voor 18 hapjes
- 1 pakje Tante Fanny Filo-& Strudeldeeg 120 g
- 300 g geitenkaas, in kleine stukjes gesneden
- 150 g ricotta
- 3 el verse oregano, fijngehakt
- 18 cherrytomaatjes gehalveerd
- Peper, gemalen
- 1 ei om te bestrijken
- Een beetje boter om te bestrijken, gesmolten
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
De prei in heet water blancheren (beetgaar koken).
-
Stap 3
De geitenkaas mengen met de ricotta en op smaak brengen met oregano en peper.
-
Stap 4
De deegvellen van boven naar beneden in drie gelijke stroken snijden
-
Stap 5
Ham, prei en tomaatjes over het deeg verdelen en met het crème fraîche- mengsel overgieten. Het overhangende deeg over de vulling heen slaan.
-
Stap 6
Bak de plaattaart in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.