Empanadas met vis en paprika
Empanadas kun je maken met veel verschillende vullingen. Er zijn geen grenzen aan je verbeelding. Voor dit recept hebben we gekozen voor een variant met vis.
- 15 -20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 150 g visfilet (bv zalm, kabeljauw of scholfilet), ontdooid en in blokjes gesneden
- 1 el Olijfolie
- 1/2 rode paprika, in fijne blokjes gesneden
- 1 tomaat, in fijne blokjes gesneden
- 1 knoflookteentje geperst
- sap van een 1/2 citroen
- Zout en cayennepeper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Paprika, tomaten en knoflook in olijfolie goed aanbraden en kort laten afkoelen. Vis toevoegen en met zout, citroensap en cayennepeper pikant kruiden.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen, met een glas (Ø 8-9 cm ) 12 grote cirkels uitsteken en met water bestrijken. Ca. 2 el van de vulling in het midden van het deeg scheppen. De cirkel dichtklappen en met een vork goed vastdrukken.
-
Stap 4
De empanadas op een met bakpapier belegde bakplaat leggen. De deegresten met water bestrijken en bestrooien met zeezout. Deze deegresten ook meebakken.
-
Stap 5
In het midden van de oven in 15 - 20 minuten goudbruin bakken.
Tip: hier smaakt een dip van zure room en bieslook heel goed bij.