Citroentaart met merengue
- ca. 55 + 3 min.
- 150° C 200° C
- 130° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten voor 1 taartvorm 24 cm:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 6 eieren
- 260 g poedersuiker, gezeefd
- 125 g crème fraîche
- 3 citroenen, uitgeperst
- 5 - 6 el kristalsuiker
- 1 el boter om de bakvorm in te vetten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 150° C boven-/onderwamte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet). Met het overhangende deeg de rand versterken.
-
Stap 3
4 eieren scheiden in eigeel en eiwit. Crème fraîche en citroensap glad roeren. De 4 dooiers met 2 eieren en de poedersuiker toevoegen, goed vermengen en over de deegbodem gieten.
-
Stap 4
Onderin de oven in ca. 55 min. afbakken en daarna minstens 4 uur in de koelkast koelen.
-
Stap 5
De 4 eiwitten en de kristalsuiker tot schuim opkloppen en over de taart verdelen. Met een lepel het schuim in vorm brengen.
-
Stap 6
Bovenin de oven op 200° C , met grilfunctie, in ca. 3 min. bruin laten worden.
Tip: de citroenen vervangen door sinaasappels. De taart na het afbakken versieren met vers fruit.