Recept: Chocoladereep in bladerdeeg
0 Bewertungen
- 20-25 min.
- 200° C
- 180° C
- 10-15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 1 reep pure chocolade (225 g)
- 50 g hazelnoten, grofgehakt
- 1 ei om mee te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Het deeg met het bakpapier uitrollen, leg het in de lengte naar je toe. Leg de chocoladereep in het midden van het deeg in de lengte.
-
Stap 3
Snijd met een mes een patroon (reepjes van ca. 1 cm breed) zodat je straks de reepjes over elkaar kunt vlechten.
-
Stap 4
Leg steeds de reepjes kruislings over elkaar en begin onderaan. Vouw de onderste flapjes onder of boven de vlecht. Bestrijk het geheel met ei en strooi er de hazelnoten over.
-
Stap 5
Bak gedurende 20-25 min. onderin de oven goudbruin.