chocolade babka

Recept: Chocolade-koffie babka met koffieglazuur

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Deze chocolade-koffie babka met koffieglazuur, ook wel brioche brood met chocolade en koffieglazuur, is een heerlijk zoete traktatie die perfect is voor koffieliefhebbers, maar ook theedrinkers zal aanspreken. Met het verse croissantdeeg van Tante Fanny maak je deze babka eenvoudig zelf, ideaal voor een weekendbrunch of een speciale gelegenheid.

  • ca. 35 min.
  • 180° C
  • 160° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten

voor 1 chocolade koffie babka:

  • 1 rol Tante Fanny vers croissantdeeg
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram pure chocolade coating gesmolten en lauwwarm
  • 90 gram poedersuiker
  • 2 el milde of sterke instant koffiepoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el koude espresso

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Stap 2

    Meng de boter, chocoladecoating, 30 g poedersuiker, instant koffiepoeder en cacaopoeder door elkaar.

  3. Stap 3

    Gebruik het deeg rechtstreeks uit de koelkast en rol het uit met het bakpapier eronder uitgerold. Verdeel de room er gelijkmatig over en laat een rand van 2 cm aan de bovenkant over.

  4. Stap 4

    Rol het deeg strak op tot een draaikolk en snijd het in de lengte doormidden met een scherp mes.

  5. Stap 5

    Draai de twee slierten in elkaar en trek ze lichtjes in de lengte. Sluit naar wens om een grote slak of krans te vormen.

  6. Stap 6

    Bak de babka ongeveer 35 minuten in de oven op de tweede plank van onderen. Laat afkoelen.

  7. Stap 7

    Meng voor het glazuur 60 g poedersuiker en espresso tot een glad mengsel en strijk dit over de afgekoelde babka.

Tip

Als alternatief kun je de babka ook in een traditionele broodvorm van 30 cm bakken. Vet de vorm in, plaats de gedraaide deegstukken erin en verleng de baktijd eventueel met 10 minuten voor een perfecte garing.

Chocolade brioche voor iedere gelegenheid

Deze chocolade koffie babka is een fantastische combinatie van luchtig croissantdeeg, rijke chocoladevulling en een verfijnde koffiesmaak. Het is een echte lekkernij die je in kunt zetten voor elke gelegenheid en zal zeker indruk maken op je gasten. Bovendien kun je variëren met de vulling door bijvoorbeeld noten of gedroogd fruit toe te voegen voor een extra twist.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.