Recept: chocolade brownietaart met ijs
- 25 – 30 minuten
- 200°C
- 180°C
- ca. 30 minuten
Ingrediënten voor 1 chocolade brownietaart (ø 26 cm):
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 150 g chocolade callets melk, fijngehakt
- 150 g chocolade callets puur, fijngehakt
- 150 g (room) boter
- 200 g suiker
- 1 snufje zout
- 4 eieren
- 80 g bloem
- 100 g noten (bijv.walnoten, hazelnoten of pecannoten), gehakt
- vanille-ijs
Bereidingswijze
-
Stap 1
Doe de callets met boter in een roestvrijstalen kom en smelt het in een pan met heet water (au bain marie). Voeg het zout en de suiker toe en roer krachtig om een homogene massa te creëren. Laat het kort afkoelen.
-
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/ onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 3
Roer de eieren en noten krachtig door de chocolademassa en voeg de bloem toe. Rol het deeg met het meegerolde bakpapier direct uit in een taartvorm (ø 26 cm) en versterk de rand met het uitstekende deeg.
-
Stap 4
Giet de chocolademassa op het deeg en schuif de vorm op het rooster onderin de oven en bak de taart in 25 – 30 goudbruin.
-
Stap 5
Serveer na het bakken met vanille-ijs.
Walnootijs smaakt ook heel lekker bij deze chocolade brownietaart!