Recept: Cheesecake met rood fruit
4 Bewertungen
- 30 - 35 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 taartvorm Ø 24 cm:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 400 g roomkaas naturel
- 120 g fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 80 g bramen
- 80 g frambozen
- 80 g aardbeien, in vieren gesneden
- 50 g rode bessen
- 1 el boter, om in te vetten
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
- een beetje poedersuiker, om te bestrooien
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet). Met het overhangende deeg de rand versterken. Prik gaatjes met een vork in de bodem.
-
Stap 3
Klop de suiker, het ei en de eidooier door de roomkaas met een mixer. Giet het mengsel over de deegbodem.
-
Stap 4
Het deeg met ei bestrijken en onderin de oven in ca. 30-35 min. afbakken. Dek de cheesecake af met aluminium folie wanneer deze te snel kleurt.
-
Stap 5
Na het bakken met het rood fruit beleggen en met poedersuiker bestrooien.