Recept: Breekpizza
met roomkaas
5 Bewertungen
- 25 - 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 cakevorm:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- (Alternatief: 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g)
- 1 el Olijfolie
- 50 g boter, kamertemperatuur
- 2-3 knoflooktenen, fijngehakt
- 100 g roomkaas naturel
- Gemengde verse kruiden naar smaak, gewassen en fijn gehakt
- Zout en peper gemalen
- Snufje nootmuskaat, geraspt
- Een beetje boter om de vorm in te vetten
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C. boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Knoflook fruiten in 25 g boter en olijfolie en laten afkoelen.
-
Stap 3
Meng in de keukenmachine de rest van de boter met de roomkaas, verse kuiden, specerijen en knoflook tot een glad mengsel.
-
Stap 4
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Smeer het deeg in met het kruidenmengsel.
-
Stap 5
Snijd het deeg in de breedte van de bakvorm in stroken.
-
Stap 6
Vouw de deegstroken, om de ca. 3 cm, als een harmonica op en leg ze in de ingevette bakvorm.
-
Stap 7
De breekpizza in het midden van de oven in ca. 25 - 30 minuten goudbruin bakken.
Tip
Tip: de breekpizza is heerlijk bij soep, salade of barbecue!