Breekpizza Tante Fanny

Recept: Breekpizza

met roomkaas
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.6 / 5
5 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 25 - 30 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten Voor 1 cakevorm:

breekbrood

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 200° C. boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Knoflook fruiten in 25 g boter en olijfolie en laten afkoelen.

  3. Stap 3

    Meng in de keukenmachine de rest van de boter met de roomkaas, verse kuiden, specerijen en knoflook tot een glad mengsel.

  4. Stap 4

    Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Smeer het deeg in met het kruidenmengsel.

  5. Stap 5

    Snijd het deeg in de breedte van de bakvorm in stroken.

  6. Stap 6

    Vouw de deegstroken, om de ca. 3 cm, als een harmonica op en leg ze in de ingevette bakvorm.

  7. Stap 7

    De breekpizza in het midden van de oven in ca. 25 - 30 minuten goudbruin bakken.

Tip

Tip: de breekpizza is heerlijk bij soep, salade of barbecue!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.