Recept: Bospaddenstoelpakketjes
- ca. 25 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- olijfolie, om in te bakken
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 450 g gemengde paddenstoelen, in kwarten gesneden
- 1 paddenstoelen bouillonblokje, verkruimeld
- 100 ml droge witte wijn
- 1 el cognac
- 125 ml crème fraîche
- 2/3 bosjes dragon, blaadjes ervan gehakt
- Peper en zout, gemalen
- 50 g kaas, geraspt
- 50 g gemengde noten, grof gehakt
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
De olijfolie in een pan verhitten en de ui en knoflook voor 10 min. hierin bakken.
-
Stap 3
De paddenstoelen met een half bouillonblokje bij het uienmengsel voegen. Het vuur hoog zetten en voor 5 min. al roerend bakken. Het vuur hooghouden en de wijn erbij schenken. Ca. 2 min. laten inkoken.
-
Stap 4
De cognac erdoor roeren en de crème fraîche en dragon toevoegen.
-
Stap 5
Het vuur laag draaien en nog een minuutje zachtjes laten doorkoken.
-
Stap 6
De ragout op smaak brengen met zout en peper.
-
Stap 7
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het bladerdeeg in 6 vierkantjes snijden.
-
Stap 8
Op elk vierkant een ruime hoeveelheid ragout leggen. Het vierkant dichtvouwen en de randen met een vork dichtdrukken.
-
Stap 9
De pakketjes bestrooien met de kaas en noten.
-
Stap 10
In het midden van de oven in ca. 20 min. krokant bakken.
Tip: verdeel het bladerdeeg in 8 vierkantjes voor kleine borrelhapjes.