Recept: Bonte pizza
met krokante kaasrand
1 Bewertung
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 pak Tante Fanny pizzadeeg 400 g met saus 200 g
- 100 g crème fraîche
- 200 g geraspte kaas
- 1 eiwit
- 2 el Olijfolie
- 200 g mozzarella in plakjes gesneden
- 50 g champignons in plakjes gesneden
- 50 g paprika in reepjes gesneden
- 100 g salami
- 1 tl oregano
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C. boven-/ onderwarmte.
-
Stap 2
Het deeg direct uit de koelkast afrollen en verwerken.
-
Stap 3
Meng de crème fraîche, geraspte kaas, eiwit, olijfolie en een snufje zout goed door elkaar.
-
Stap 4
Doe de vulling in een spuitzak en spuit een rand rondom het pizzadeeg. Let op: een aantal centimeter vanaf de rand voor het omvouwen.
-
Stap 5
Nu de deegrand over de vulling vouwen en vastdrukken.
-
Stap 6
Pizza met tomatensaus bestrijken en met de plakjes mozzarella beleggen.
-
Stap 7
Verdeel de champignons, paprika en salami over de pizza en bestrooi de pizza met oregano.
-
Stap 8
Bak de pizza in de voorverwarmde oven af in ca. 15 minuten.