Recept: bladerdeegtaart met cranberry
- 35 - 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten 1 bladerdeegtaart
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 250 g cranberry compote met sap
- 250 ml melk
- 20 g vanillepuddingpoeder
- 2 eidooiers
- 1/2 tl kaneel
- Merg van een vanillestok
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte. Het deeg volgens de instructie op de verpakking gebruiken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de vorm leggen en goed aandrukken. Met een vorm wat gaatjes in de bodem prikken.
-
Stap 3
Voor de vanillecrème, 200 ml melk, kaneel en het merg goed doorroeren en aan de kook brengen.
-
Stap 4
De rest van de melk met de vanillepuddingpoeder en eidooiers goed mengen, daarna door de gekookte melk roeren. Het mengsel opnieuw laten koken en daarna laten afkoelen. De cranberry toevoegen en het mengsel in de vorm gieten.
-
Stap 5
In het midden van de oven in 35 - 40 minuten goudbruin bakken.
Tip: uit de bladerdeegrestjes sterren uitsteken, bakken en de taart met de sterren en poedersuiker versieren.