bladerdeegtaart

Bladerdeegtaart

met pittig gehakt en geitenkaas
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • 220° C, ca. 25 min.
  • 200° C
  • ca. 45 min.

Ingrediënten:

Deze recepten zijn door Foodies ter beschikking gesteld.

voor 4-6 personen:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el boter
  • 400 g rundergehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • Zout en peper1 el sambal
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 eidooier
  • 1 el melk
  • Deegrastersnijder

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een pan en bak daarin het gehakt rul. Voeg de ui, de knoflook en de chilivlokken toe en bak nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout, peper en de sambal.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor. Rol het bladerdeeg uit en leg het, inclusief bakpapier, op de bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel over de helft van het bladerdeeg. Verbrokkel de geitenkaas over het gehakt. Maak met een deegrastersnijder een raster in de andere helft van het deeg en vouw het deeg over het gehakt heen.

  3. Stap 3

    Druk de deegranden met een vork op elkaar. Meng de eidooier met de melk en besmeer het deeg met dit mengsel. Bak de taart ca.25 minuten in de oven.

Tip

Tip: gebruik de geitenkaas van Bettine.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.