Bladerdeegstrüdel
- ca. 20 min.
- 220° C
- 210° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270g
- 1 kleine appel, zonder klokhuis, in blokjes gesneden
- 1 peer, zonder klokhuis, in blokjes gesneden
- 1 perzik, zonder pit, in blokjes gesneden
- 2 tl suiker
- 3 mespunt kaneel
- 3 el jam naar keuze
- 3-6 el noten naar keuze, fijngehakt
- Wat vloeibare margarine om te besmeren
- Wat poedersuiker voor decoratie
- Wat noten naar keuze voor decoratie
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220⁰ C. (boven/onderwarmte) voorverwarmen. Deeg volgens verpakkingsvoorschrift voorbereiden.
-
Stap 2
Elke fruitsoort met een derde van de overige ingrediënten vermengen. Zo ontstaan drie verschillende vullingen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en in drie gelijke stroken snijden.
-
Stap 4
Elke strook in het midden met de verschillende vullingen (appel/peer/perzik) beleggen. Een zijde dichtklappen, met margarine bestrijken en de andere zijde daar overheen klappen.
-
Stap 5
Bestrijk de strüdels volledig met margarine en maak met een mes diagonaal inkepingen van 2 cm. In de oven op het middelste rek in ca. 20 min. goudbruin bakken.
Tip met kliekjes: afhankelijk van het seizoen kunt u voor dit recept ook kersen, abrikozen of pruimen gebruiken voor dit recept. In plaats van jam kunt u ook heel goed honing of ahornsiroop gebruiken.