Recept: Bladerdeegstengels met jam
1 Bewertung
- ca. 15 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 75 g jam naar eigen smaak
- 75 g jam naar eigen smaak
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
- Een beetje kristalsuiker om te bestrooien
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat en snij het deeg eenmaal in de lengte en eenmaal in de breedte door.
-
Stap 3
Bestrijk 2 delen deeg met iedere 1 soort jam en leg hierover de overgebleven 2 deegstukken.
-
Stap 4
Snij ieder deegstuk in ca. 2 cm brede stroken, zodat je in totaal 10 stengels per jamsoort krijgt. Twist de stengels en verspreid ze over het bakpapier.
-
Stap 5
Bestrijk de stengels met ei en bestrooi ze met suiker.
-
Stap 6
Bak de stengels in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
Tip
Je kunt iedere soort jam, pasta of pesto voor deze stengels gebruiken.