Bladerdeegpakketjes met mediterrane groenten
- ca. 20 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 2 rollen Tante Fanny bladerdeeg 270 g
- 1 ui, fijngesneden
- 2 knoflooktenen, fijngehakt
- 6 el olie (koolzaadolie)
- 1 paprika, klein gesneden
- 1 courgette, klein gesneden
- 12 cocktailtomaten, gehalveerd
- 1 el tijm, fijngehakt
- Gemalen zout en peper
- Sesam om te bestrooien
- 1 el vloeibare margarine om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200⁰ C. (onder- en bovenwarmte) voorverwarmen. Deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
De ui en knoflook in olie fruiten en de overige groenten mee garen. Met zout, peper en tijm op smaak brengen en af laten koelen.
-
Stap 3
Beide deegrollen met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en in zes gelijkmatige vierkanten snijden. Uit elk vierkant in de hoek een gat uitsteken en de vulling over de helft verdelen.
-
Stap 4
De randen met water bestrijken, het deeg dubbelklappen en de randen aandrukken.
-
Stap 5
Met margarine bestrijken, bestrooien met sesam en in het midden van de oven ca. 20 min. goudbruin bakken.
Tip met slimmigheidje: als bijgerecht bij de barbecue die met alle mediterrane maar ook andere plantaardige restjes klaargemaakt kan worden: aubergine, zwarte/groene olijven, kappertjes, jonge uitjes, enz.