Bladerdeeghapjes met tapenade
- ca. 15 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor ca. 14 bladerdeeg hapjes
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
- 70 g gedroogde tomaten op olie
- 70 g olijven zonder pit
- 1 eigeel om te bestrijken
- 14 houten stokjes
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in 28 vierkantjes van 6 x 6 cm. Snijd de gedroogde tomaten en de olijven heel fijn en meng dit goed door elkaar.
-
Stap 3
Leg op ieder vierkant het uiteinde van een houten stokje (maak deze van te voren nat). Schep het tomaten-olijven mengsel in het midden van het vierkant. Bestrijk de deegranden met eigeel. Leg hier een bladerdeegvierkantje op en druk de randen aan met een vork.
-
Stap 4
Bestrijk de hapjes met eigeel.
-
Stap 5
Bak de hapjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin.
Tip: bekijk alle hapjes tussen de recepten. Vervang het ei door water voor veganistische hapjes.