Bladerdeeghapjes met asperge
5 Bewertungen
Asperges op een andere manier? Verpakt in ham en knapperig bladerdeeg wordt het een heerlijk smakelijke fingerfood. Dankzij slechts 5 ingrediënten is het bladerdeeghapje in een mum van tijd te bereiden.
- ca. 15 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 18 stuks:
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 300 g
- 12 witte asperges, geschild
- 6 plakjes beenham
- 200 g pesto
- 1 ei om te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Het deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen op de bakplaat en in de lengte in 6 gelijke deegstroken snijden.
-
Stap 3
Omwikkel 2 asperges met 1 plakje beenham. Deze omwikkelen met 1 deegstrook en bestrijken met ei.
-
Stap 4
De hapjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin bakken.
-
Stap 5
Na het bakken de pakketjes in 3 stukken snijden en met wat pesto bestrijken.
Tip
De spiesen voor het bakken bestrooien met wat sesam.