gevulde bladerdeeghapjes voor kerst

Bladerdeeghapjes met geitenkaas, walnoten en honing

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
vegetarisch recept

Wanneer je op zoek bent naar een smaakvolle en eenvoudige traktatie, zijn deze bladerdeeghapjes met geitenkaas, walnoten en honing een perfecte keuze. Deze vegetarische lekkernijen combineren de zachtheid van geitenkaas met de knapperige textuur van walnoten en de zoetheid van honing, gecombineerd in een goudbruin laagje van bladerdeeg. Deze bladerdeeghapjes van geitenkaas, honing en walnoot zijn ideaal voor feestjes, als aperitiefhapje of gewoon als een smakelijke snack. Bovendien zijn ze verrassend eenvoudig te maken. Laten we aan de slag gaan en deze heerlijke hapjes bereiden!

  • 15 min.
  • 180° C
  • 170° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

voor ca. 14 stuks:

 

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte. Rol het Tante Fanny Vers Bladerdeeg uit volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Snijd het bladerdeeg in ongeveer 28 vierkantjes. Probeer de vierkantjes zo gelijk mogelijk te maken voor uniforme hapjes.

  3. Stap 3

    Meng de verse geitenkaas met honing en gehakte walnoten. Houd een klein beetje van de walnoten achter voor de decoratie.

  4. Stap 4

    Leg op elk vierkantje van het bladerdeeg een lepeltje van het geitenkaasmengsel. Smeer de randen van het deeg in met losgeklopt eigeel. Dek af met een tweede vierkantje deeg en druk de randen stevig aan met een vork. Bestrijk de bovenkant van elk hapje met eigeel en strooi de overgebleven gehakte walnoten eroverheen.

  5. Stap 5

    Bak de bladerdeeghapjes met geitenkaas in het midden van de oven in ongeveer 12-15 minuten goudbruin.

Tip

Serveer de bladerdeeghapjes warm en geniet van de heerlijke combinatie van geitenkaas, walnoten en honing.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.