Zoete bladerdeeg vlinders met kaneel en jam - Tante Fanny Vers Bladerdeeg op rol

Recept: bladerdeeg vlinders

met suiker en kaneel
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • ca. 12 - 15 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Beiden degen met het meegerolde bakpapier uitrollen. 1 deeg bestrooien met suiker en kaneel en 1 deeg insmeren met jam..

  3. Stap 3

    Beiden degen vanaf de brede kanten van boven en beneden naar het midden toe rollen en daarna een paar minuten in de koelkast laten koelen. Hierdoor kun je het deeg later beter snijden.

  4. Stap 4

    Deegrollen uit de koelkast halen en met een scherp en nat mes in ca. 2 cm brede stukken snijden. Leg ze daarna plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Kaneel met suiker vlinders met water besprenkelen en de jam vlinders met ei bestrijken en bestrooien met amandelen.

  5. Stap 5

    In het midden van de oven in ca. 12 - 15 min. goudbruin bakken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.