Recept: bladerdeeg vlinders
- ca. 12 - 15 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 2 el suiker
- 1/2 tl kaneel
- 100 g jam naar keuze
- 1 ei om te bestrijken, geklutst
- 50 g amandelen, schaafsel
Vulling van kaneel
Vulling van jam
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Beiden degen met het meegerolde bakpapier uitrollen. 1 deeg bestrooien met suiker en kaneel en 1 deeg insmeren met jam..
-
Stap 3
Beiden degen vanaf de brede kanten van boven en beneden naar het midden toe rollen en daarna een paar minuten in de koelkast laten koelen. Hierdoor kun je het deeg later beter snijden.
-
Stap 4
Deegrollen uit de koelkast halen en met een scherp en nat mes in ca. 2 cm brede stukken snijden. Leg ze daarna plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Kaneel met suiker vlinders met water besprenkelen en de jam vlinders met ei bestrijken en bestrooien met amandelen.
-
Stap 5
In het midden van de oven in ca. 12 - 15 min. goudbruin bakken.