Recept: plaattaart met zuurkool
Vergeet de stamppot zuurkool en ga voor deze plaattaart met zuurkool en worst. Zo lekker met dat knapperige laagje bladerdeeg eronder. Alle duimen omhoog voor deze lekkere plaattaart.
Deze plaattaart is gemaakt voor Tante Fanny door uit Paulines Keuken.
- ca. 20-25 min.
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 plaattaart met zuurkool:
- 1 pak Tante Fanny vers bladerdeeg 300 g
- 1 tl mosterd
- 0,5 appel
- 50 g geraspte oude kaas
- 1 ei
- 75 g crème fraîche
- 300 g zuurkool
- 0,5 rookworst
- peper en zout
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit. Keep het deeg iets in met een mes langs de randen van het deeg (ong. 1 cm) en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrijk de randjes met een beetje eigeel.
-
Stap 3
Meng de créme fraîche met de mosterd en breng verder op smaak met peper en zout. Laat de zuurkool uitlekken en knijp het uit, zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt.
-
Stap 4
Smeer de plaattaart in met de créme fraîche en verdeel de zuurkool over de taart.
-
Stap 5
Snijd de appel en rookworst in plakjes en verdeel dit over de plaattaart. Strooi vervolgens de oude kaas eroverheen.
-
Stap 6
Bak de plaattaart met zuurkool in 20-25 minuten goudbruin in de oven.