Recept: bladerdeeg plaattaart met witlof en brie

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • ca. 20-25 min.
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 bladerdeeg plaattaart met witlof en brie:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte) Verwijder de harde kern van de witlof en gooi dit weg. Bak de witlof blaadjes aan in een pan met wat olie, peper en zout en eventueel een scheutje honing.

  2. Stap 2

    Meng de créme fraîche met de mosterd en een kneepje honing.

  3. Stap 3

    Rol het bladerdeeg uit. Keep met een mes randen in het bladerdeeg (Snijd niet helemaal door) en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Besmeer met de créme fraîche.

  4. Stap 4

    Verdeel de witlof over de plaattaart. Snijd de brie in stukjes en de rode ui in ringen. Verdeel dit ook over de plaattaart. Strooi de walnoten over de plaattaart.

  5. Stap 5

    Smeer de randjes van het bladerdeeg in met wat eigeel en strooi tot slot wat verse tijm over de plaattaart.

  6. Stap 6

    Bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin in de oven op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.