Recept: Zoete kerstboom
- ca. 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 min
Ingrediënten Voor 1 kerstboom:
- 2 rollen Tante Fanny bladerdeeg 270 g
- 150 g cranberryjam
- 1 ei losgeklopt
- 60 g witte chocolade, gesmolten
- 25 g pistachenoten
- 25 g gedroogde cranberries
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en smeer het in met jam.
-
Stap 3
Rol de tweede rol bladerdeeg uit en leg deze, met het bakpapier naar boven, op het met jam ingesmeerde bladerdeeg.
-
Stap 4
Snijd met een scherp mes vanaf het midden bovenaan het deeg rechts en links af, zodat de vorm van een kerstboom ontstaat.
-
Stap 5
Snijd het deeg elke 2 cm zijwaarts net zo diep in dat de stam in het midden onaangeroerd blijft. Twist de afzonderlijke deegstroken. Bestrijk de boom met ei.
-
Stap 6
Snijd het overgebleven deeg in stroken van 1 cm breed, twist ze of maak er kerstvormpjes van en bestrijk ze met ei. Plaats ze naast de kerstboom op de bakplaat.
-
Stap 7
Bak de kerstboom in het midden van de oven in 20 - 30 min. goudbruin.
-
Stap 8
Laat de boom na het bakken afkoelen en druip de witte chocolade met een lepel, van boven naar beneden, horizontaal over de boom en bestrooi de warme chocola met cranberries en pistachenoten.
Tip: kijk voor de hartige variant met tapenade en kaas tussen onze recepten.