Bladerdeeg-Burger
- ca. 12 min.
- 200° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 8 burgers:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 300-400 g gerookte tofu in 8 schijven gesneden
- 2 tomaten in 8 schijven gesneden
- 5 el Olijfolie
- 70 g tauge
- 9 el zoet-zure chilisaus
- 1 tl sesam
- 40 g Friseé sla
- 2 el bloem
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C. Bereid het deeg voor volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier uit op de bakplaat. Steek met een vorm of glas 16 schijven uit (ca. 8 cm doorsnede). Bestrijk 8 circels met olie en bestrooi ze met sesam. Bak alle bladerdeeg circels in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin.
-
Stap 3
Bestrooi de tofuschijven met bloem en bak ze in de hete olie. Tauge, tomatenschijfjes, tofu, chilisaus en de salade op de licht ingedrukte bladerdeeg circels leggen en de circels met sesamzaad er bovenop leggen.
Tip: een eetlepel fijn gesneden gember kan de smaak intensiveren.
Restdeeg samendrukken, uitrollen en hiervan nog 2 circels uitsteken voor 1 burger, gebruiken als decoratie of stengels maken en met sesam bestrooien als snack.