Recept: beertjes van pizzadeeg
- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor ca 6 pizzaringen:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- (Alternatief: 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g)
- 150 ml tomatensaus
- 80 g salami, in dunne plakjes gesneden
- 80 g mozzarella geraspt
- 9 zwarte olijven, gehalveerd, in dunne plakjes gesneden
- 1/2 kleine rode ui, in fijne ringen gesneden
- Basilicumblaadjes om te garneren
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Met een ronde steker 6 rondjes uitsteken en uit het restdeeg 12 kleine rondjes steken voor de oren. 2 oren op ieder deegrondje vastdrukken.
-
Stap 3
De deegrondjes insmeren met de tomatensaus en beleggen met de salami en de mozzarella. Gebruik per rondje 3 stukjes olijven, 2 voor de ogen en 1 voor de neus. Gebruik de ui voor het vormen van de mond.
-
Stap 4
De beertjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin bakken. Na het bakken met basilicum garneren.
Tip: lust je geen olijven, vervang dit dan door stukjes paprika voor het vormen van de ogen en en neus.