BBQ pizza met parmaham, rucola
BBQ Pizza parmaham en rucola. Deze zomer veranderen we in een bbq pizza party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue? Kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste pizza bakt op de barbecue: BBQ recepten, tips & tricks.
- 8 - 10 min.
- 260° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 125 g mozzarella, in fijne blokjes gesneden
- 6 plakjes Parmaham
- 70 g rucola
- 50 g Parmezaanse kaas vlokken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bereid de barbecue voor volgens de instructies . Pizzasteen op de grill leggen, deksel sluiten en de barbecue voorverwarmen gedurende 15 minuten tot 200°C.
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op een omgekeerde bakplaat en knip het overtollige bakpapier af. Zorg ervoor dat je onze temperatuur specificaties volgt, zodat het bakpapier niet kan verbranden.
-
Stap 3
Verdeel de tomatensaus over de pizza. Beleg de pizza met de mozzarella.
-
Stap 4
Leg het deeg met behulp van de bakplaat of een pizzaschep op de pizzasteen, sluit het deksel en zet de ventilator schuif helemaal open.
-
Stap 5
Bak de pizza in ongeveer 20 minuten goudbruin en beleg de pizza met parmaham. rucola en Parmezaanse kaas.
Tip: besprenkel de pizza na het bakken met wat pittige olie.