BBQ Elzasser Flammkuchen
BBQ Elzasser flammkuchen. Deze zomer veranderen we in een bbq pizza & flammkuchen party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste flammkuchen op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- 10 min.
- ca. 5 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g crème fraîche
- 150 g gerookte spekreepjes
- ½ kleine witte ui, in dunne ringen gesneden
- ½ kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bereid de barbecue voor volgens de instructies . Pizzasteen op de grill leggen, deksel sluiten en de barbecue voorverwarmen gedurende 15 minuten tot 200°C.
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op een omgekeerde bakplaat en knip het overtollige bakpapier af. Zorg ervoor dat je onze temperatuur specificaties volgt, zodat het bakpapier niet kan verbranden.
-
Stap 3
Meng de crème fraîche met de peper en bestrijk tot aan de rand van het deeg.
-
Stap 4
Met ui en spek gelijkmatig beleggen.
-
Stap 5
Leg het deeg op de pizzasteen met behulp van de bakplaat of een pizzaschep en sluit af met de deksel
-
Stap 6
Bak de flammkuchen in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Tip: is het deeg te groot voor je pizzasteen? Verdeel het deeg in twee stukken en bak de flammkuchen in twee keer.