Recept: Avocado quiche
- ca. 35 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 2 rijpe avocado's, geschild en in kleine stukjes gesneden
- 200 g Griekse yoghurt
- 4 eieren
- 1/2 bosje peterselie, grof gesneden
- 1/2 bosje dille, grof gesneden
- 1 msp nootmuskaat, gemalen
- 10 cherrytomaten, gehalveerd
- zout en peper naar smaak
- eventueel wat olijfolie om de vorm mee in te vetten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ° C boven-/onderwarmte en verwerkt het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Meng de avocado met de yoghurt, eieren, peterselie en dille en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
-
Stap 3
Rol het deeg uit met het bakpapier en plaats het in het ingevette taartvormblik (alternatief kan het deeg met het opgerolde bakpapier ook in de vorm worden geplaatst, dan hoef je de vorm niet in te vetten). Versterk de rand met het overhangende deeg.
-
Stap 4
Verspreid het yoghurtmengsel op het deeg en decoreer met de kerstomaatjes.
-
Stap 5
Bak de quiche onderin de oven gedurende ongeveer 35 minuten tot hij knapperig is. Laat na het bakken volledig afkoelen en serveer.
De quiche is goed mee te nemen en kan zowel koud worden gegeten als verwarmd in de magnetron.