Asperge pakketjes
- 15 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 6 stuks
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 6 plakjes rauwe ham
- 12 groene asperges, geschild en gehalveerd
- 12 witte asperges, geschild,voorgekookt en gehalveerd
- 1 knoflookteentje, fijngehakt
- 150 g crème fraîche
- 1 ei om te bestrijken, geklutst
- 1 mspt nootmuskaat, gerapst
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 210° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Crème fraîche met knoflook, nootmuskaat, peper en zout op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en het deeg in 6 gelijke stukken verdelen. Snijd het deeg 1 keer aan de lengte en in keer aan de breedte (met elkaar verbonden) op ca. 1 cm van de rand in. (zie afbeelding).
-
Stap 4
Verdeel 1 el crème fraîche over het deeg. Omhul 2 groene en 2 witte asperges met ham en leg dit op de crème fraîche in het midden van de rechthoek.
-
Stap 5
De beiden deeghoeken naar elkaar toe vouwen en over elkaar heen licht aandrukken. Het deeg met ei bestrijken.
-
Stap 6
De pakketjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin bakken.