Recept: Appeltaart
- ca. 45 min.
- 180⁰ C
- 170⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 taartvorm Ø 20 cm:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 3 appels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 tl maizena
- 4 el appelmoes
- 1 tl kaneel
- 2 el rozijnen
- 150 g gemengde noten, bijvoorbeeld walnoten, paranoten, hazelnoten
- 2 el honing
- 1 el boter, om in te vetten
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 180⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Het deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
-
Stap 3
De appelblokjes op een bakplaat leggen en ca. 5 min. in de oven bakken, zodat het vocht eruit gaat. De appelblokjes laten afkoelen.
-
Stap 4
De appelblokjes met de maïzena, appelmoes, kaneel en rozijnen doorroeren.
-
Stap 5
De bakvorm met het appelmengsel vullen en licht aandrukken.
-
Stap 6
De taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken.
-
Stap 7
Bak de noten in een koekenpan als de taart bijna klaar is. Voeg de honing toe wanneer de noten licht beginnen te kleuren.
-
Stap 8
De notenmix over de gebakken taart verdelen en laten afkoelen.
Tip: serveer de taart lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.